Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: šŸŽ–ļø 543 producten in šŸ¬ 8 webshops

Krachtstations

Alle soorten krachtstations voor thuis

Ben je op zoek naar een krachtstation zodat je niet iedere keer naar de sportschool hoeft om het lijf van Arnold Schwarzenegger te krijgen? Neem dan een kijkje bij onze krachtstations. Alle krachtapparaten zijn betaalbaar en uitermate geschikt voor thuisgebruik. Als je een beetje ruimte hebt op zolder, is het met Ć©Ć©n druk op de knop mogelijk om volgende week al te beginnen met je krachtoefeningen.

Halterbanken en squatrekken

Een van de populairste krachtstations is deĀ halterbank, die gebruikt wordt bij het bankdrukken. Een dergelijke bank heeft een geĆÆntegreerde haltersteun en dient altijd gebruikt te worden met een spotting partner. Verder vind je hierboven ook een squatrek waarin jeĀ haltersĀ kunt ophangen. Squatten is een fitnessoefening waarbij een groot aantal spiergroepen wordt gebruikt en voornamelijk bedoeld is voor het onderlichaam. De techniek speelt een grote rol bij deze oefening, omdat blessures snel opgelopen kunnen worden als je bijvoorbeeld niet de juiste rughouding aanneemt. Voor een goede techniek kun jeĀ hierĀ kijken. Tot slot zijn er ook een groot aantal multistations verkrijgbaar in onze webshop, waarop verschillende krachtoefeningen mogelijk zijn.

Voor welke oefeningen is een fitness station allemaal geschikt?

Een krachtstation wordt ook wel Power Tower genoemd. Hiermee kan een breed scala krachtapparaten aangeduid worden. Voor de verschillende oefeningen die op een krachtstation uit te voeren zijn, zijn vele verschillende Amerikaanse termen overgenomen. Zo staat de Lat Pulldown of Latpully voor een stang die naar beneden getrokken wordt, met aan het uiteinde een reeks steekgewichten. De Chest Press is een oefening waarbij twee hendels tegelijkertijd naar voren geduwd worden, waardoor de borstspieren getraind worden. Sommige fitness stations hebben echter ook nog een Leg Extension waarmee beenoefeningen te doen zijn. Op deze manier is niet alleen het bovenlichaam te belasten, maar kunnen de benen ook meegenomen worden in de work-out.

Thuisfitness-expert.nl
Logo
Shopping cart