Bovenbenen afvallen? 5 keer de beste oefeningen om dit te doen

Bovenbenen afvallen oefeningen

Been vet verliezen in de bovenbenen kan een uitdaging zijn, maar is met de juiste oefeningen zeker haalbaar. Het belangrijkste is concentreren op been vet verbranden oefeningen die de belangrijkste spiergroepen in de benen aanpakken, zoals de quadriceps, hamstrings en bilspieren. Door je spiermassa en totale calorieverbranding te vergroten, raak ga je been vet verliezen. In dit artikel behandelen we de 5 beste been vet verbranden oefeningen.

Benen afvallen oefeningen: #1 squats

Dikke benen afslanken begint bij de squats. De meest geweldige oefening om het hele onderlichaam te trainen. Door grote spiergroepen te trainen kunt je je calorie verbranding verhogen en veel vet bij benen verbranden. 

Sta je met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en je tenen naar buiten wijzend. Laat je lichaam zakken alsof je in een stoel zit, met je borst omhoog en knieën achter je tenen. Duw door je hielen om weer op te staan en knijp je bilspieren samen aan de top van de beweging.

Benen afvallen oefeningen: #2 lunges

Lunges zijn een andere effectieve been vet verbranden oefening.

Voor de lunge zet je een grote stap voorwaarts met één been en laat je je lichaam zakken tot je voorste knie een hoek van 90 graden maakt. Houd je rug recht en je borst omhoog, en duw dan terug omhoog door je voorste hiel.

Benen afvallen oefeningen: #3 leg Press

De leg press is een gewichthefoefening specifiek voor been vet verliezen. Door zware gewichten met je benen te heffen, vergroot je je spiermassa en calorieverbranding.

Om een leg press uit te voeren, ga je in de machine zitten met je voeten op het platform en je knieën gebogen. Duw het platform van je af, strek je benen en til het gewicht op. Laat het gewicht langzaam zakken en herhaal dit een aantal keren.

Benen afvallen oefeningen: #4 deadliften

Deadlifts zijn een samengestelde oefening de hele achterkant, die o.a. behoren in de ‘benen afvallen oefeningen’ categorie.

Om een deadlift uit te voeren, sta je met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je tenen wijzen naar voren. Buig voorover en pak de stang vast met een bovenhandse greep, houd je rug recht en borst omhoog. Til de stang op door door je hielen te bewegen, houd de stang dicht bij je lichaam en je schouders naar achteren.

Benen afvallen oefeningen: #5 cardiovasculaire oefeningen

Naast krachttraining oefeningen is cardiovasculaire oefening ook belangrijk voor been vet verliezen. Activiteiten zoals hardlopen, fietsen en traplopen helpen je hartslag en calorieverbranding te verhogen, wat leidt tot vetverlies in de benen. Probeer om de dag minstens 30 minuten cardiovasculaire oefeningen in je routine op te nemen.

Het opnemen van deze 5 benen afvallen oefeningen in uw trainingsroutine helpt zeker met boven been vet verliezen. Ook zorgen deze voor een slanker en meer gespierd uiterlijk. Vergeet niet de juiste vorm in acht te nemen en verhoog geleidelijk het gewicht of de weerstand om na verloop van tijd vooruitgang te boeken. Bovenbenen afvallen doe je met behoudende consistentie en toewijding. En vergeet vooral niet: houd het gezond! Een levensstijl obsessie is zelden gezond!

Raveena
23-jarige vrouwelijke kracht trainer met een passie voor de mind-body-spirit connection. Vol met dopamine en proteïne! Altijd klaar voor de volgende PR ;)