Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Balansballen

Om je huidige krachttraining te intensiveren kun je ervoor kiezen om een opblaasbare gymbal te gebruiken. Een gymbal is te vergelijken met een skippybal, maar dan een model zonder handvatten. Op een gymbal kun je onder andere push-ups, crunches en squats uitvoeren. Doordat je op de bal in evenwicht moet blijven, wordt de work-out stukken zwaarder.

Populaire balansballen op Bol.com

Halfronde gymballen

Ben je niet zo goed in het bewaren van je evenwicht? Probeer dan eerst een halfronde gymball. Dit is een halve gymbal die niet weg kan rollen, maar waarop je wel de evenwichtstrainingen kunt uitvoeren.

Fitnessbal voor yoga- en pilatesoefeningen

Een yogabal is vergelijkbaar met een gymbal, met als verschil dat je op een pilates bal voornamelijk oefeningen doet om je balans en stabiliteit te verbeteren. De bal gebruik je dan ook vooral om op te liggen en te zitten. Yoga- en gymballen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. De meest voorkomende doorsnedes zijn 55, 65, 75 of 85 centimeter. Daarnaast heb je nog een rondobal, dit is een oefenbal met een diameter van circa 25 centimeter die je kunt gebruiken om yoga- en pilatesoefeningen te doen.

Oefeningen om de revalidatie te versnellen

Gymballen worden ook veelvuldig aanbevolen door fysiotherapeuten. Ballen die speciaal worden gebruikt voor het revalideren zijn gemaakt van hoogwaardig pvc. Een fysiobal wordt ook wel een Swiss Bal genoemd en kan tevens gebruikt worden als zitbal wanneer je last hebt van je rug. Daarnaast wordt voor het verbeteren van de balans vaak een bewegingstrainer, balansbord of een wiebelkussen, ook wel balanskussen, gebruikt. Op deze balanstrainers kun je op een efficiënte manier aan je balans werken.

Overige accessoires

Naast een handige standaard voor je gymbal, kun je op thuisfitness-expert terecht indien je op zoek bent naar een pomp voor het oppompen van een gymbal.

Thuisfitness-expert.nl
Logo
Shopping cart