VirtuFit krachtstation HomeGym KH1 [EXPERT] review!

VirtuFit-krachtstation-HomeGym-KH1

Jouw droomlichaam creëren vanuit het comfort van jouw eigen huis? De VirtuFit krachtstation HomeGym KH1 wordt dan jouw nieuwe lievelingsmeubel. Dit veelzijdige krachtstation van VirtuFit geeft jou de mogelijkheid om te beschikken over jouw eigen in-home gym. Om je wat bekender te maken met de VirtuFit KH1 en alle mogelijkheden hebben wij het makkelijk gemaakt voor je door alle details in dit artikel te verwerken. Dus, sit back and relax. Is dat even makkelijk zeg.

VirtuFit HomeGym KH1

7.8 out of 10
€499
VirtuFit-krachtstation-HomeGym-KH1

De VirtuFit HomeGym KH1 is een compact krachtstation waarop desondanks veel oefeningen uitgevoerd kunnen worden. De VirtuFit KH1 heeft uitbreid mogelijkheden waarmee je hem nog veelzijdiger kunt maken. Niet voor niets is de VirtuFit HomeGym KH1 meerdere keren uitgeroepen tot best beoordeelde HomeGym!

Compact
9 out of 10
Comfortabel
6 out of 10
Functionaliteiten
8 out of 10
Prijs/kwaliteit
8 out of 10

Pros

Alles-in-1

Prijs

Uitstraling

Functionaliteiten

Cons

Comfortabel

Geen verstelbare zitting

Beperkt maximaal belastbaar gewicht

Bestel de VirtuFit HomeGym KH1 ook bij de volgende webshops:

VirtuFit krachtstation HomeGym KH1 samengevat

De VirtuFit krachtstation HomeGym KH1 is zoals de naam al zegt een VirtuFit krachtstation. Ondanks het compacte design kunnen er veel oefeningen uitgevoerd worden met deze homegym. Deze veelzijdige machine belooft dus heel jouw lichaam te trainen.

Ondanks dat het apparaat niet erg groot is, namelijk 106 cm hoog op een breedte van 207 cm, heeft de VirtuFit KH1 ook uitbreid mogelijkheden.

Voor de fanatieke trainers: hierdoor kun jij nog meer uit jouw training halen en kun je het apparaat zelfs dus goed gebruiken voor jouw hele specifieke behoeftes.

Deze VirtuFit HomeGym KH1 belooft niet alleen dé allerbeste in de categorie te zijn, maar is in 2021 daadwerkelijk maar liefst 4 keer verkozen als ‘best beoordeeld’  in de categorie ‘sport’ door kieskeurig.nl.

Dus meer leren over dit goed beoordeelde VirtuFit krachtstation? Lees dan snel verder!


Waarom een krachtstation in huis halen?

Het antwoord op deze vraag is best simpel.

Met een krachtstation, zoals de VirtuFit HomeGym KH1, kun je in principe het hele lichaam trainen. Zonder te veel apparaten en losse gewichten heb je met een homegym dus alles in huis om jouw hele lichaam te kunnen trainen.

Omdat krachtstations best veel opties bieden zetten wij graag even op een rijtje wat er allemaal belangrijk en onbelangrijk is bij het aanschaffen van of informeren naar een homegym.

Alles dat je moet weten voor het aanschaffen van een krachtstation!

Het creëren van jouw eigen home gym kan niet makkelijker dan wanneer je een krachtstation aanschaft. Toch kiest niet iedereen voor een krachtstation in huis en dat is wel zonde omdat het echt een ideale oplossing is.

Een krachtstation wint het dan ook zeker wel van een do it yourself home gym (of gewoon de sportschool) om de volgende redenen:

Alles-in-1 oplossing. Het hele lichaam kan getraind worden met maar 1 apparaat. Zonder add-ons kun je met de VirtuFit KH1 wel 18 oefeningen uitvoeren. Waar je normaal een hele kamer voor inricht, heb je met de HomeGym dus maar 1 hoek nodig.

Goedkoop. Een krachtrainer is in verhouding tot een do it yourself homegym en een abonnement op de sportschool de goedkoopste. De aanschaf van het apparaat kan prijzig uitvallen, maar in verhouding tot alle bijkomende kosten van het trainen in de sportschool zie je al gauw dat jij je geld er ruim uithaalt.

Tijdwinst. Doordat je jouw gym in huis hebt bespaar je een hoop kostbare tijd.

Flexibiliteit. Je kunt sporten wanneer en hoe jij maar wilt.

Privacy. Geen inspraak of afleiding van andere sporters in de sportschool. Alleen jij, jouw oefeningen en jouw lichaam!

Hygiëne. Jouw apparaat dat niet gebruikt wordt door anderen (en hun zweterige lichamen ;).

Is een krachtstation ook voor mij?

Een krachstation is een leuke aanwinst voor elk niveau krachttrainer. Of jij nou jarenlang een leg press uitvoert met maar 10 kg, een goed aantal kilo kan wegtrekken tijdens een lat pulldown of een hele hoop kilos kan wegduwen bij de chest press. Het krachstation is geschikt voor iedereen.

Wel moet je rekening houden met de oefeningen die jij gewend bent om te doen. Doordat je niet voor elke oefening gebruik kunt maken van het krachtstation is het goed om na te gaan of jouw gebruikelijke oefening wel te combineren zijn met een krachtstation.

Ook is het natuurlijk zo dat het maximale belastbare gewicht in kilos voor alle oefeningen hetzelfde zijn. Als jouw gebruik in gewichten drastisch verschilt per oefening is een krachstation misschien niet geschikt voor jou. Het maximale belastbaar gewicht is 67,5 KG.

Krachtstation Homegym KH1 VirtuFit, functies & voordelen

✔️ Hoge latbar

De hoge latbar aan de voorzijde van het apparaat zorgen voor variërende lat pulldowns en pressdown oefeningen. De lage katrol met straight bar kan gebruikt worden voor raises, curls en roei oefeningen.

✔️ Kabelmachine

Daarbij kan dit station ook omgebouwd worden tot een kabelstation door enkel- en polsstraps te bevestigen aan de gewichten. Hiermee kun je additionele oefeningen voor het hele lichaam doen zoals cable crunches, cable leg raises en cable rows.

✔️ Peckdeck

Het peckdeck geeft de mogelijkheid om verschillende borst en bovenarm oefeningen uit te voeren. De aangesloten preacher pad zorgt voor een betere focus op de biceps.

Hier even een overzicht van verschillende oefeningen die uitgevoerd kunnen worden met de VirtuFit krachtstation HomeGym KH1:

Overzicht van oefeningen die uitgevoerd kunnen worden op de VirtuFit. | Bron: thuisatleet

✔️ Compact

Het hele station is ondanks de diversiteit redelijk compact. De afmetingen van 106(h) bij 207 (b) met een gewicht van 118 KG maken deze HomeGym geschikt voor de meeste ruimtes.

Doordat het gehele frame gemaakt is van staal belooft het ook nog eens stevig, slijtvast en low maintenance te zijn.

✔️ Comfortabel

De zitting zowel als rugleuning zijn stevig bedekt zoals gebruikelijk bij VirtuFit apparaten.

Daarbij kunnen de gewichtsblokken voor veiligheid van elkaar worden afgescheiden. Deze kunnen altijd ook weer eenvoudig terug bevestigd en verwijderd worden.

Hoe gebruikers de VirtuFit KH1 Ervaren

In zijn totaliteit zijn gebruikers van de VirtuFit helemaal tevreden over het apparaat. Het voldoet aan alle verwachtingen en dat voor een goede prijs.

De enige minpuntjes die naar boven komen zijn dat het apparaat niet het aller comfortabelst is, de stoel en rugleuning niet verstelbaar zijn en het apparaat door het beperkte belastbaargewicht niet aan te raden is voor fanatieke krachtsporters.

Niettemin wordt de VirtuFit krachtstation HomeGym KH1 aangeraden door praktisch alle gebruikers.

Eindbeoordeling VirtuFit HomeGym KH1

Jou in de juiste richting wijzen, dat deden wij.

Het maken van de uiteindelijke keuze, dat doe jij.

Om alles even samen te vatten vind je onderstaand een product rating.

VirtuFit HomeGym KH1

7.8 out of 10
€499
VirtuFit-krachtstation-HomeGym-KH1

De VirtuFit HomeGym KH1 is een compact krachtstation waarop desondanks veel oefeningen uitgevoerd kunnen worden. De VirtuFit KH1 heeft uitbreid mogelijkheden waarmee je hem nog veelzijdiger kunt maken. Niet voor niets is de VirtuFit HomeGym KH1 meerdere keren uitgeroepen tot best beoordeelde HomeGym!

Compact
9 out of 10
Comfortabel
6 out of 10
Functionaliteiten
8 out of 10
Prijs/kwaliteit
8 out of 10

Pros

Alles-in-1

Prijs

Uitstraling

Functionaliteiten

Cons

Comfortabel

Geen verstelbare zitting

Beperkt maximaal belastbaar gewicht

Bestel de VirtuFit HomeGym KH1 ook bij de volgende webshops:

Extra Tip! Stel een Prijsalert in

Wij hebben voor jou een speciale prijsalert ontwikkeld. Die werkt als volgt:

  1. Schrijf je in met je e-mailadres en stel een gewenste prijs in waarop je een alert wilt krijgen;
  2. Activeer de prijsalert via de automatische e-mail die je van ons ontvangt;
  3. Je ontvangt nu een e-mail zodra de prijs van de VirtuFit HomeGym KH1 is gedaald naar jouw gewenste prijs.
Create Your Free Price Drop Alert!
Set Alert for Krachtstation - VirtuFit KH1 - Home Gym - Fitness Station - Zwart - €449,00
Jonas
34-jarige personal trainer met een passie voor krachttraining en crossfit. Toegewijd om eigen kennis met anderen te delen en hen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken!