Knee Sleeves Kopen? – [Koopgids] 2024

Een gehurkte vrouw die een bal vastheeft en kneesleeves draagt

Overweeg je voor jezelf knee sleeves te kopen? Wijze keuze, laat me je helpen. Het maakt niet uit of knee sleeves totaal nieuw voor je zijn of een hardcore powerlifter bent die alle opties en mogelijkheden aan het verkennen is. Er zijn behoorlijk wat verschillende merken, modellen en materialen beschikbaar, waardoor de keuze voor een paar knee sleeves moeilijk kan zijn.

Gewichtheffer die flauwvalt tegen een bokszak

In deze koopgids leg ik je uit welke dingen je in overweging moet nemen voordat je knee sleeves koopt. Daarnaast zet ik de (naar mijn mening) best beschikbare kneesleeves (in Nederland) voor je op een rij.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Scroll of swipe dan iets naar onderen om de beste knee sleeves snel te bekijken. Wil je snel meer info over de beste knee sleeves klik of druk dan hieronder om de lijsten met beste verkrijgbare knee sleeves te bekijken:

Je kunt ook onderstaande inhoudsopgave gebruiken om door het artikel heen te navigeren.


Dit zijn de beste knee sleeves van 2022:

Deze lijst wordt met regelmaat bijgewerkt en is daardoor altijd up-to-date.


Waar moet je op letten bij het kopen van knee sleeves?

Knee sleeves zijn gelukkig niet een grote investering. Hoe duur of goedkoop zou dan ook niet de meest dominante overweging moeten zijn, maar (onder andere) pasvorm, comfort en kwaliteit. Ik raad je aan op onderstaande zaken te letten voordat je tot aanschaf overgaat. Beslis welke eigenschappen voor jou (het meest) belangrijk zijn en maak daarop gebaseerd een keuze.

Iemands been met een zwarte knee sleeve

Levensduur

Ondanks dat knee sleeves veelal uit hetzelfde materiaal zijn gemaakt, hangt de levensduur vaak af van hoe ze gemaakt zijn. Denk dan vooral aan hoe de sleeves gestikt zijn (en de kwaliteit van het stikwerk).

Normaliter zouden bij normaal gebruik een set sleeves een jaar tot twee jaar mee moeten kunnen gaan.

Hoe weet je nu of de set die jij op het oog hebt een lange levensduur heeft? Check de reviews van gebruikers. Daarnaast krijg je waar je voor betaald. Sleeves van gerenommeerde merken zoals Reeva en Thor Athletics zijn prijziger, maar dan ook meteen beter van kwaliteit.

Het logo van het CrossFit en fitness merk Reeva
Reeva is al jarenlang een bekend merk onder (professioneel) CrossFitters

De knee sleeves in dit artikel hebben allemaal een levensduur van minimaal 1 tot 2 jaar. Maandagochtend productie modellen zijn natuurlijk uitzonderingen, en het kan altijd gebeuren dat sleeves bij jou (om wat voor reden dan ook) sneller slijten.

Warmte

Een van de grote voordelen van het dragen van knee sleeves is dat het de bloedcirculatie verbeterd – er wordt namelijk compressie toegepast. Door de verbeterde circulatie wordt niet alleen je performance tijdens je workout verbeterd, maar wordt ook herstel na je training versneld.

Sleeves die dikker zijn, houden meer warmte rondom je knieën vast. Het is een persoonlijke voorkeur of je dit fijn vind en daar kom je alleen achter op het moment dat je jouw eerste set sleeves gaat dragen.

Comfort

Comfort maakt of breekt jouw workout. Wanneer je bezig bent met hoe je kneesleeves zitten in plaats van je te focussen op je oefening, werken ze juist averechts.

Dit is een van de belangrijke en tegelijkertijd moeilijke punten. De ene set sleeves kan voor jou comfortabel zijn, en voor de ander juist weer niet. Mochten veel gebruikers ervaren dat een set niet comfortabel is (doordat ze bijvoorbeeld te kort zijn of de stiknaden voelbaar zijn), dan zul je dit terugzien in de reviews.

Vrouw met knee sleeves aan die voor een barbell staat
Foto: Bol.com

Ook heb je vrijwel altijd de mogelijkheid om het product binnen x aantal dagen te retourneren. Zo zit je niet opgescheept met sleeves die niet lekker zitten :-).

Flexibiliteit

Hoe flexibel knee sleeves zijn is een belangrijke keuze die je moet maken.

Lift je zware gewichten, dan wil je strakke sleeves met minder flexibiliteit en meer ondersteuning.

Ga je ze gebruiken voor hardlopen of fietsen, dan wil je redelijke flexibiliteit en ondersteuning. Dit omdat strakke sleeves je bewegingsvrijheid anders beperken.

Ben je aan het herstellen van een blessure, dan wil je weinig ondersteuning en veel flexibiliteit.

Kiezen van de juiste grootte knee sleeves

Verschillende modellen knee sleeves hebben andere afmetingen. De producent zal vrijwel altijd een tabel met afmetingen vermelden en hoe je jouw benen kunt opmeten zodat je zeker weet dat je de juiste maat koopt.

Hieronder vind je een maattabel van een gemiddelde maat knee sleeve. Let dus altijd goed op de instructies van de fabrikant, die op de webshops waar ik naar link staan vermeld.

Maattabel van verschillende maten knee sleeves

Ik raad je wanneer je er zwaar mee gaat liften aan een maatje kleiner te kiezen. Materiaal zal met de tijd een beetje rekken en zo weet je zeker dat ze na enkele weken/maanden gebruik nog steeds strak genoeg zitten om voldoende ondersteuning te bieden.

Dikte van de knee sleeves

Kneesleeves zijn beschikbaar in drie verschillende diktematen.

  • 3mm – Beste keuze voor lichte ondersteuning. Dagelijks gebruik, rennen en herstel.
  • 5mm – Voldoende ondersteuning en flexibiliteit. Ideaal voor CrossFit.
  • 7mm – Gebruikt voor zware krachttraining en in gewichtheffen wedstrijden

Materiaalkeuze

Neopreen

Neopreen is het meest gebruikte materiaal voor knee sleeves. Fabrikanten die ‘high quality’ aan hun productnaam toevoegen kun je overslaan. Neopreen is gewoon neopreen :-).

Nylon

Nylon wordt vaak in dunnere knee sleeves gebruikt die worden gebruikt voor hardlopen en herstel.

Reviews van kneesleeves

Zoals bij ieder (sport)product raad ik je altijd aan de reviews van kopers te bekijken. In dit artikel link ik naar verschillende winkels op Bol.com. Voordeel van zo’n groot platform als Bol is dat er veel kopers en dus meer reviews zijn.

Neem ze altijd met een korrel zout, en houd er rekening mee dat gebruikers met een negatieve ervaring (met het product en/of de verkoper) eerder geneigd zullen zijn een review te plaatsen.

Een review van Reeva knee sleeves op Bol.com
Review van Reeva knee sleeves op Bol.com

Geen reviews op de betreffende webshop van het product te vinden? Dan kun je altijd even Googelen op ‘productnaam + review‘. Wie weet heb je mazzel en heeft er iemand een specifieke review van de kneesleeves die je op het oog hebt geschreven. Houd er bij reviews van een enkel product rekening mee dat reviewers vaak (maar niet altijd) het product gratis of tegen een flinke korting hebben verkregen.

Waarom zou je knee sleeves gebruiken?

Kneesleeves zorgen voor compressie, stabiliteit en ondersteuning.

  • Compressie (en warmte) zorgt voor een betere bloedcirculatie zodat prestaties en herstel verbeterd worden
  • Extra stabiliteit zorgt voor een verbeterde balans tijdens zware lifts
  • De ondersteuning minimaliseert de stress die ontstaat op de knieën en verdeeld de druk evenredig over de gehele knie

Gewichtheffen, krachttraining en CrossFit moet je zien als een marathon. Investeer in je lichaam en bescherm je gewrichten, zodat je zo lang mogelijk in goede gezondheid kan genieten van sport.

Wanneer hoor je jouw knee sleeves te gebruiken?

Er kleven geen nadelen aan het gebruik van knee sleeves. Je kunt ze inzetten bij krachttraining, cardio (hardlopen, fietsen) of juist voor herstel na een blessure.

Weet je van jezelf dat je zwaar lift, een dagje ouder wordt of gevoelige knieën hebt, dan raad ik je aan kneesleeves te gebruiken. Ze verkleinen de kans op een knieblessure.

De Beste Knee Sleeves

Beste Knee Sleeves voor cardio en herstel

1 – Rehband Knee Sleeves RX (3mm)

Zwarte knee sleeves van Rehband die 3mm dik zijn

De 3mm dikke knee sleeves van het bekende merk Rehband zijn ideaal om te gebruiken bij cardio en herstel. Dat kan herstel van een blessure zijn, maar ook herstel na een zware training. De sleeves zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Let goed op de maatvoering voordat je besteld. In de webshop wordt uitgelegd hoe je bepaald wat voor jou de beste maat is.

Bestel de Rehband Knee Sleeves RX (3mm) voordelig bij deze webshop(s):

Goede kwaliteit van ‘t bekende merk Rehband
Blijft zijn vorm goed behouden
Geen slecht afgewerkte naden die de huid kunnen irriteren
Sommige webshops bieden ze per enkele sleeve aan, let hier goed op

Beste Knee Sleeves voor CrossFit

1 – Rehband Knee Sleeves RX (5mm)

Zwart met witte Rehband knee sleeve van 5mm dik

De 3mm versie van Rehband RX is ook beschikbaar in 5mm dikte. Gemaakt van SBR en Neopreen bieden ze betrouwbare ondersteuning en flexibiliteit. Verminderd druk en zwellingen, en biedt compressie/warmte voor je knieën. Ideale dikte en pasvorm voor CrossFit enthousiastelingen :-).

Bestel de Rehband Knee Sleeves RX (5mm) voordelig bij deze webshop(s):

Goede kwaliteit van ‘t bekende merk Rehband
Blijft zijn vorm goed behouden
3D Design voor comfortabele en aansluitende pasvorm
Sommige webshops bieden ze per enkele sleeve aan, let hier goed op

2 – Reeva Knee Sleeves (5mm)

5mm Dikke zwarte kneesleeves van het merk Reeva

Reeva is opgericht met een visie om de beste gear voor de CrossFit en fitness markt te ontwikkelen. Ze werken nauw samen met professionele CrossFitters en gebruiken hun feedback voor de ontwikkeling van producten.

Deze 5mm Neopreen/Lycra kneesleeves zijn vrij lang, wat er voor zorgt dat ze niet gaan verschuiven. Door een dubbele stikking is een lange levensduur gegarandeerd.

Bestel de Reeva Knee Sleeves (5mm) voordelig bij deze webshop(s):

Goede kwaliteit van ‘t bekende merk Rehband
Blijft zijn vorm goed behouden
3D Design voor comfortabele en aansluitende pasvorm
Deze sleeves zijn aan de prijzige kant

Beste Knee Sleeves voor bodybuilding, powerliften en krachttraining

1 – ZEUZ Knee Sleeves (7mm)

Twee zwarte 7mm dikke kneesleeves van het merk ZEUZ

Voor Powerlifting en Krachttraining wil je een dikke knee sleeve kopen. De 7mm dikke sleeves van ZEUZ zijn dan een meer dan goede keuze.

Met een goede pasvorm bieden ze extra ondersteuning aan je knieën, waardoor je met meer vertrouwen een nieuwe PR op je Squat of Deadlift kunt zetten.

Bestel de ZEUZ Knee Sleeves (7mm) voordelig bij deze webshop(s):

Extra dikke sleeves voor extra ondersteuning en vertrouwen
Betere lichaamshouding/techniek
Niet geschikt voor herstel en cardio (te dik)

2 – Thor Athletics Powerlifting Sleeves (7mm)

7mm Dikke zwarte kneesleeves van Thor Athletics

Met deze 7mm dikke Neopreen Knee Sleeves van Thor Athletics ervaar je maximale support tijdens zware lifts en verbeter je je doorbloeding. De Knee Sleeves zorgen voor een betere doorbloeding voor je spieren en extra veiligheid voor je gewrichten en pezen.

Bestel de Thor Athletics Powerlifting Sleeves (7mm) voordelig bij deze webshop(s):

Hele goede keuze voor zware ‘singles’ (Powerlifting)
Extra dikke sleeves voor extra ondersteuning en vertrouwen
Betere lichaamshouding/techniek
Niet geschikt voor herstel en cardio (te dik)

Knee Sleeves kopen – Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je overweegt om knee sleeves te kopen, maar nog met wat vragen zit. Hieronder een verzameling uit de meest gestelde vragen omtrent het kopen van knee sleeves.

Helpen knee sleeves bij artritis?

Artritis is een ontsteking van gewrichten, en kan veroorzaakt worden door een reumatische aandoening of bacteriële infectie. Knee sleeves kunnen verlichting bij pijn bieden en zorgen voor een betere bloedcirculatie. Het is ook mogelijk gebruik te gaan maken van een knie brace in plaats van een sleeve. Overleg hiervoor met je huisarts en/of fysiotherapeut.

Hoe strak moeten mijn knee sleeves eigenlijk zitten?

Knee sleeves moeten strak genoeg zitten om voldoende compressie en ondersteuning te kunnen bieden. Ze moeten niet zo strak zitten dat het de bloed toe- en afvoer belemmerd en ze pijn beginnen te doen.

Om het meeste uit je knee sleeves te halen, is het handig om te weten hoe je ze moet gebruiken.

Maattabel van verschillende maten knee sleeves

Voordat je knee sleeves gaat kopen doe je er verstandig aan je benen en knieen op te meten. Dat doe je met een gestrekt been. Je meet rondom de knie schijf (waar de knie buigt). Let altijd goed op de instructies van de fabrikant op de webshop(s). Maten kunnnen tussen merken afwijken.

Zit je tussen twee maten in, dan raad ik je aan te kiezen voor de kleinere variant. Zit je tussen M en L in, ga dan voor M. Houd er ook rekening mee dat alle knee sleeves wat flexibeler zullen worden en dus rekken. Lift je zwaar, dan zou je kunnen overwegen een maat kleiner te pakken. Zo weet je zeker dat ze ook in de toekomst voldoende ondersteuning blijven bieden.

Hoe kan ik mijn knee sleeves het beste schoonmaken?

Zodra je knie sleeves dusdanig hard stinken dat mensen geen squat rack met je willen delen, is het misschien een goed idee om ze te wassen.

Je kunt ze zonder problemen in de wasmachine wassen. Doe dit wel op een lage temperatuur, bijvoorbeeld 30 graden. Was ze niet met andere kleren maar in hun eentje. Vind je het zonde om alleen voor je sleeves de wasmachine te laten draaien, pak dan een emmer koud water met een klein beetje wasmiddel. Laat ze daarin een aantal uur weken en wring ze vervolgens enkele keren helemaal uit.

Stinken ze echt erg, week ze dan eerst een uur in appelazijn met koud water. Dit haalt de meeste bacteriën en nare luchten uit de stof. Was ze vervolgens met de hand of in je wasmachine.

Laat je sleeves in alle gevallen aan de lucht drogen, en stop ze niet in een droger.

Meme van kleren die gewassen moeten worden

Kan ik knee sleeves de hele dag dragen?

Je kunt in principe een knee sleeve de gehele dag dragen. Dat kan fijn zijn wanneer je herstellende bent van een blessure of operatie. Vaak gaat het dan wel om dunne sleeves van 3mm dik, zodat je niet beperkt wordt in je bewegingsvrijheid.

Kunnen knee sleeves mijn bloedcirculatie afknijpen?

Dat kunnen ze zeker wanneer je niet de juiste maat draagt. Op het moment dat de sleeves afdrukken op je huid achterlaten en pijn doen, heb je een te kleine maat aan. Ook wanneer je ziet dat de huid onder de sleeve blauw begint te kleuren moet je deze uittrekken – bloedcirculatie wordt dan belemmerd.

Heeft het dragen van knee sleeves nadelen?

Echte nadelen kent het dragen van knee sleeves niet. Waar je rekening mee moet houden, is dat sleeves natuurlijk geen vervanger zijn voor voldoende rust, stretchen en massage(s). Verder kan er bij bepaalde materialen huidirritatie ontstaan, zeker in combinatie met zweet. Dit zul je zelf moeten ondervinden of je hier wel of juist geen last van hebt.

Wat is het verschil tussen knee sleeves en knee wraps?

Er zijn veel lange artikelen beschikbaar over het verschil tussen knee sleeves en knee wraps, en welke je het beste kunt gebruiken. Het belangrijkste om te onthouden is dit: knee wraps worden voornamelijk door powerlifters gebruikt en met name op de squat. Ze bieden meer ondersteuning waardoor meer gewicht verzet kan worden, maar zijn ook een stuk minder comfortabel en beperken je meer in je bewegingsvrijheid. Knee sleeves zijn een stuk veelzijdiger.

Meme over knee braces

Mijn advies: ben je een echte powerlifter met een focus op heavy singles, heb dan een set knee wraps in je sporttas voor die enkele keren per jaar dat je jouw PR’s probeert te verleggen. Gebruik de rest van de tijd knee sleeves.

Conclusie

Er zijn veel overtuigende redenen te bedenken om knee sleeves te kopen en dragen. Knee sleeves helpen lichamelijk herstel te versnellen, zorgen voor meer ondersteuning bij het uitvoeren van zware lifts en beschermen je spieren en kniegewrichten.

Twijfel je (om wat voor reden dan ook) om sleeves te gaan gebruiken, overleg dan met een fysiotherapeut of je huisarts. Ben je volledig gezond en heb je geen gewrichtsklachten, dan is het geen enkel probleem om sleeves te gaan gebruiken.

Vragen? Opmerkingen? Plaats een reactie op dit artikel :-)!

Hieronder volgen nog een keer de beste knee sleeves:


Bekijk meer koopgidsen over trainingsuitrustingen:

Raveena
23-jarige vrouwelijke kracht trainer met een passie voor de mind-body-spirit connection. Vol met dopamine en proteïne! Altijd klaar voor de volgende PR ;)